Duik in de data van de Tour de France

Het Tour de France dashboard 

UX en Data Analytics consultants John Wilson en Daniël Treuren van Motion10 stelden het Tour de France Dashboard samen. In het dashboard vind je, naast informatie over het ontstaan en de historie van de Tour, alles over alle etappes en winnaars sinds 1903. In het laatste tabblad vind je alles terug over de historische prestaties van Nederlanders in deze wielerronde. 

Daniël Treuren: “Het leek ons leuk om eens op een andere manier te laten zien wat je kunt doen met de combinatie van Power BI en UX design.” 

Power BI en publiekelijk beschikbare data 

Het dashboard combineert publiek beschikbare data over de Tour de France en geeft je de mogelijkheid om per jaar, per etappe of per (Nederlandse) rijder inzichten op te vragen. Bekijk het Tour de France Power BI dashboard hier, en maak je fietsmaatjes, collegas of je vrienden gek met je kennis.  

Meer over Power BI of direct aan de slag? 

Wil je meer weten over Power BI, of in jouw organisatie serieus aan de slag met Microsoft Data & Analytics? Neem een kijkje op www.microsoftpowerbi.nl en download de paper “Power BI… en dan? 

Meer weten over de combinatie tussen Power BI en UX? Lees dit interview met John Wilson of neem contact op met John of Daniël.