Krijg meer grip op je Power BI rapportages  

Geef gebruikers houvast door het gebruik van badges

24 April 2020 – John Wilson & Lars Bouwens | Visuals door John Wilson & Michael Boelsz

Al deze rapportages en bijbehorende datasets worden gepubliceerd op één en hetzelfde platform

 Met Power BI kun je als organisatie eenvoudig aan de slag met self service BI. Als medewerkers enthousiast raken is er een grote kans dat zij in korte tijd een grote hoeveelheid Power BI rapportages delen. Daarnaast is er wellicht een centraal BI of ACE (Analytics Center of Excellence) team dat ook management rapportages beschikbaar stelt. Al deze rapportages en bijbehorende datasets worden gepubliceerd op één en hetzelfde platform.

Geef Power BI gebruikers houvast

Niet iedere rapportage is hetzelfde en niet alle inzichten zijn even betrouwbaar. Als organisatie wil je grip houden op de inzichten die worden gedeeld maar ook de mogelijkheden van self service benutten. Daarnaast wil je gebruikers houvast geven in het gebruik van rapportages en datasets. Voor een gebruiker is het alleen nog niet altijd even duidelijk waar de data vandaan komen, of de berekeningen kloppen en of het rapport nog relevant is. Power BI biedt sinds kort (in preview) de functionaliteit om datasets te certificeren en te promoten. Het principe van het certificeren van datasets kun je natuurlijk ook goed toepassen op rapportages.

Lees ook: Power BI roadmap & AI – De ontwikkelingen voor Power BI in Nederland

Het ACE check proces

Eenvoudige rapportage badges bieden uitkomst

Dankzij het toepassen van een aantal duidelijke rapportage badges weet de gebruiker in één oogopslag wat de kwaliteit van het rapport is. Het toekennen van de badges gebeurt vanuit het centrale BI of ACE team en hierin wordt de maker van het rapport nauw betrokken. Een rapport kan één of meerdere badges krijgen en iedere badge wordt toegekend op basis van criteria. Hoe meer badges, hoe beter het rapport.

Welke rapportage badges zijn er?

Als organisatie kun je zelf invulling geven aan het concept van rapportage badges. De type badges, de naamgeving en de stijl kan voor iedere organisatie verschillend zijn. Ter inspiratie en als voorbeeld presenteren wij vijf verschillende badges. Alle badges kan je hieronder downloaden.

Het totale plaatje 

Het.totale.proces

 

Meer weten?

Wil je alles weten over hoe je het maximale uit Power BI haalt, van projecten met strategische doelen, tot aan tools ervaringen? Download hier de whitepaper ‘Data-gedreven werken: veel meer dan alleen techniek’.

Misschien zijn deze whitepapers ook interessant voor u?

Misschien zijn deze whitepapers ook interessant voor u?